Contact/ Info

Je kunt contact opnemen via:  Mail, Twitter of LinkedIn of Telefoon/ Whatsapp/ Signal via +31 648774889

Recent: Als Pionier Digitale geletterdheid opgenomen in het Handboek Digitale geletterdheid van Kennisnet, versie 24-11-2017

Ik werk 40+ jaar in het onderwijs.

Huidige werkzaamheden

Jeroen0714_01-head - Version 2Leraar Nederlands
2003-.. Docent Nederlands op het Helen Parkhurst in Almere. Ik ben daar ook e-coach geweest en coördinator internationalisering. Ik ben vanaf het begin erg geïnteresseerd in het gebruik van ICT bij het leren.

Onderzoeker Digitale Geletterdheid 
Sinds 2010 researcher/ onderzoeker, met als specialiteit onlinegeletterdheid/ Digitale Geletterdheid en taalonderwijs, eerst in  promotieonderzoek met als promotor Prof. Dr. Joke Voogt, UvA, nu als onafhankelijk onderzoeker. Ik ben lid van de onderzoekskring van Windesheim, onder leiding van Joke Voogt, lector Onderwijsinnovatie en ICT aldaar en hoogleraar aan de UvA.

Consultant/ workshops/ lezingen
Ik ben in te huren voor workshops, coaching, begeleiden van docentontwikkelteams en lezingen. Ik heb gewerkt met leraren, teams, scholen, lerarenopleidingen, bedrijven en professionele netwerken in binnenland en buitenland. Zie hier meer info.

Werkervaring

 • 2016-.. Kenniskring/ Researchgroep binnen het Lectoraat Onderwijsinnovatie en ICT van Prof.Dr. Joke Voogt op Windesheim
 • 2008-.. Onafhankelijke onderzoeker Digitale Geletterdheid, Spreker op nationale en internationale conferenties,   Consultant op scholen en bedrijven en Trainer/ begeleider van docent-ontwikkelteams. Ook verzorg ik gastcolleges aan lerarenopleidingen.
 • 2003-.. Docent Nederlands op het Helen Parkhurst in Almere. Ik ben daar ook ecoach geweest en coördinator internationalisering.
 • 1993-2003  Instituut voor onderwijsontwikkeling, APS, eerst als landelijk coördinator Nederlands, daarna als oprichter / projectleider Talen en in de laatste jaren in de projectgroep ICT en leren. Ik was ook trainer consultant in binnen- en buitenland en ontwerper van lesmateriaal, bijvoorbeeld een online schrijfomgeving Octopus en, al heel vroeg, in de jaren ’90, ontwerper van een vakoverstijgende online leeromgeving Het Heelal waar alle vakken konden samenwerken en leerlingen vakoverstijgend onderzoekend konden leren, Het Heelal.
 • 1990-1993 Oprichter,  Coördinator van, en trainer op de Post-HBO opleiding Remedial Teaching VO.
 • 1981-1993   Lerarenopleider Nederlands aan de Hogeschool van Utrecht
 • 1978-1981 leraar Nederlands/ Taalbeheersing in het VO en HBO.
 • 1972-1976 Student-assistent Taalbeheersing bij Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Professionele netwerken en functies

Internationaal
Lezingen en workshops in meer dan 10 buitenlanden van Noord tot Zuid in Europe en daarbuiten, vooral de International Development in Europe Committee (IDEC), de Federation of European Literacy Associations (FELA) en voor Elinet.
Ook  trainingen gegeven aan leraren Nederlands in het Caribisch gebied (Curaçao en St. Maarten).

Opleiding

 • Doctoraal Nederlandse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen
 • Bijvakken Onderwijskunde en (aan de Universiteit van Nijmegen) Socio- en Pragmalinguïstiek
 • Eerstegraads bevoegd leraar Nederlands

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.