workshop web 2.0 met 23 dingen ?

Ik wil binnenkort, waarschijnlijk begin december een workshop gaan geven voor collega’s over social software / web 2.0 mogelijkheden. Ik ben ook ICT coördinator van mijn afdeling, maar biedt soms ook workshops aan voor de liefhebbers van de hele school. Je hebt een hobby of je hebt het niet 😉

Nu heb ik een paar presentaties en materialen langs zien komen over dit onderwerp, die ik weer kwijt ben. Willem, Pierre, Karin, wat was het ook al weer? Is het bruikbaar voor docenten VO die total beginners zijn? 

Zo denk ik er ook over 23 dingen te gaan aanbieden en dat daarna dan te begeleiden. Ik heb de versie van Kennisnet gezien, maar ook die waar zbdigitaal over schrijft. Hebben jullie daar ervaring mee en is het aan te raden dit aan te bieden? 

Graag wat ondersteuning bij het opzetten van deze professionalisering.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

7 reacties op workshop web 2.0 met 23 dingen ?

 1. Karin Winters zeggen:

  Ook ik ga deze week aan de slag met de studenten van het duale traject. Ga het eerste deel starten met Mediawijsheid (zoek op het internet zoveel mogelijk informatie van diegene die links van je zit) kan nog leuk worden. Willem Karssenberg heeft een google site gemaakt met web 2.0 dingen en ook een verslag van web 2.0 van installatie tot implementatie. Kijk daar eens. de 23 dingen van Kennisnet is leuk, echter zodra mensen de deur uit zijn gaan ze er vaak niet mee verder

 2. Annet zeggen:

  Ik heb over social software, web 2.0 en gaming een startpagina gemaakt waar je allerlei bronnen en voorbeelden kan terugvinden. Hij staat op http://www.lnqs.com/socialsoftware. Heb je vastwel wat aan voor je workshop. Daarnaast heb ik nog een presentatie over social software online staan op Slideshare. Zie daarvoor http://www.slideshare.net/annetsmith. Hierin zitten ook weer verwijzingen naar de bronnen op de startpagina. Als je hem wil gebruiken hoef je alleen maar mij als bron te noemen.

 3. jeroenc zeggen:

  dank je, Annet
  ik laat je weten wat ik heb gedaan en hoe het ging

 4. jeroenc zeggen:

  Ik zag dat je mijn WIKI project ook heb opgenomen als voorbeeld ( Macedonie) . Leuk, maar wil je mij dan noemen?

 5. Beste Jeroen,
  Het ligt er een beetje aan wat jouw collega’s ‘aan’ kunnen. Als ze redelijk digitaal vaardig zijn, kun je meerdere web 2.0 mogelijkheden aanbieden, maar als dat niet zo is, zou ik je het advies willen geven om je te beperken tot een algemene presentatie over het fenomeen en daarna de diepte in te gaan met één of een paar toepassingen. Bijvoorbeeld een wiki, omdat jij die zelf al gebruikt. Naast het materiaal van Kennisnet en de bibliotheken 23 dingen, kun je ook kijken naar het materiaal van het regionaal educatief centrum in Vlaanderen. Giedo Kusters van deze instelling maakte een overzicht van mogelijkheden van web 2.0 toepassingen. Van elke toepassing maakte hij een didactische handleiding én een technische. Het materiaal is te bestellen bij de REN en gratis te downloaden. Voor meer info, zie het bericht op mijn blog: http://mosredna.blogspot.com/2008/11/studiedag-levende-talen.html (beetje scrollen, het onderste bericht gaat over dat materiaal).
  Succes ermee en laat ons horen hoe het liep, die presentatie/workshop.
  Groet,
  Moniek

 6. janien zeggen:

  Hoe was je workshop? Plaats je je presentatie ook online? Ik kom hier laat, maar ik probeer ook wat web 2.0 bij te houden (dat kun je wel denken, ik heb nog alles te leren …).

  Giedo Kusters, over wie Moniek spreekt, heb ik ook recent in een blogpost ‘geannexeerd’: http://janien.wordpress.com/2008/11/12/toptags-voor-het-nieuwe-werken-leren-web-20-en-duurzaam/

 7. Astrid zeggen:

  Dag Jeroen,
  Zoekende naar leuke edu-2.0-voorbeelden kom ik deze post tegen. Misschien weet je inmiddels al dat Rob Coers i.o.v. en i.s.m. Overijssel 23dingen heeft aangepast voor docenten VO. Hij wordt op de NOT gepresenteerd. Neem voor meer info maar eens contact op met Annemarie van Essen.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.