Contact / Over mij

Jeroen0714_01-head - Version 2

Email contact@jeroenclemens.nl
Twitter @jeroencl
Facebook jeroen.clemens
Phone +31 648774889
Ik stuur regelmatig een Nieuwsbrief Onlinegeletterdheid. Maandelijks informatie over innovaties, onderzoek, ontwerpen en lees-, kijk- en luistertips. Meld je aan via dit formulier
This edublog is primary in Dutch. All English posts you will find under the category English. Please contact me, if you want to collaborate with me or just want to have a talk 😉

Docent/ Leraar
Sinds 2003 werk ik als docent Nederlands op het Helen Parkhurstcollege in Almere. Ik ben daar ook ecoach geweest en coördinator internationalisering. Ik ben vanaf het begin erg geïnteresseerd in het gebruik van ICT bij het leren.
Onderzoeker
Sinds 2010 ben ik ook onderzoeker, met als specialiteit onlinegeletterdheid, eerst als promotieonderzoek met als promotor Prof. Dr. Joke Voogt, UvA, nu als onafhankelijk onderzoeker. Ik ben lid van de onderzoekskring van Windesheim, onder leiding van Joke Voogt, lector Onderwijsinnovatie en ICT aldaar.
Consultant/ workshops/ lezingen
Ik werk ook graag mee op school of met onafhankelijke professionals. Ik ben in te huren voor workshops, coaching, begeleiden van docentontwikkelteams en lezingen. Zie hier  en hier voor meer info.
Professionele netwerken

Van 1993-2003 werkte ik aan het APS, eerst als landelijk coördinator Nederlands, daarna als oprichter / projectleider Talen en in de laatste jaren in de projectgroep ICT en leren. Ik was daar, naast projectleider, trainer consultant in binnen- en buitenland en ontwerper van lesmateriaal, bijvoorbeeld een online schrijfomgeving Octopus en een vakoverstijgende online leeromgeving Het Heelal waar alle vakken konden samenwerken en leerlingen vakoverstijgend onderzoekend konden leren, Het Heelal.

Van 1981-93  was ik lerarenopleider Nederlands aan de hogeschool in Utrecht en  coördinator en trainer aan de Post-HBO opleiding Remedial Teaching VO.

Van 1978-1982 werkte ik als leraar Nederlands in het VO en HBO.

Ik heb Nederlands gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en ben afgestudeerd in 1981 met als specialisatie Taalbeheersing. Mijn bijvakken waren Onderwijskunde en Socio- & pragmalinguistiek. Tijdens mijn studie was ik was ik drie jaar student-assistent Nederlands.

Internationaal
Ik ben sinds 1988 actief in de International Literacy Association (ILA), ben vertegenwoordiger van Nederland in het Europese samenwerkingsverband van de ILA, het International Development in Europe Committee (IDEC) en lid van de Federation of European Literacy Associations (FELA).
Heb vele lezingen gehouden in het buitenland en trainingen in het Caraibisch gebied.

[contact-form][contact-field label=’Name’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Comment’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *