Contact Info

Jeroen0714_01-head - Version 2
Email contact@jeroenclemens.nl
Twitter @jeroencl
Facebook jeroen.clemens
Phone +31 648774889
Nieuwsbrief Onlinegeletterdheid. Maandelijks informatie over onderzoek, de ontwerpgroep en lees-, kijk- en luistertips. Meld je aan via dit formulier
This edublog is primary in Dutch. All English posts you will find under the category English. Please contact me, if you want to collaborate with me or just want to have a talk 😉


Ik heb Nederlands gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en werk sinds 1975  in allerlei functies in het onderwijs. Voor 1981 was ik student-assistent Nederlands en leraar Nederlands in het VO en HBO.
Van 1981-93  lerarenopleider Nederlands in Utrecht en  coördinator en trainer aan de Post-HBO opleiding Remedial Teaching VO.
Van 1993-2003 werkte ik aan het APS, eerst als landelijk coördinator Nederlands, daarna als oprichter / projectleider Talen en in de laatste jaren in de projectgroep ICT en leren. Ik was daar, naast projectleider, trainer consultant in binnen- en buitenland en ontwerper van lesmateriaal, bijvoorbeeld een online schrijfomgeving Octopus en een vakoverstijgende online leeromgeving Het Heelal waar alle vakken konden samenwerken en leerlingen vakoverstijgend onderzoekend konden leren, Het Heelal.
Sinds 2003 werk ik als docent Nederlands op het Helen Parkhurstcollege in Almere. Ik ben op deze school ecoach geweest en de coördinator internationalisering. Ik ben erg geïnteresseerd in het gebruik van ICT bij het leren.
Eind 2011 ben ik naast mijn werk als docent Nederlands begonnen aan een promotieonderzoek naar Onlinegeletterdheid.  Mijn promotor is  Prof. Dr. Joke Voogt, UvA.
Ik ben sinds 1988 actief in de International Literacy Association (ILA), ben vertegenwoordiger van Nederland in het Europese samenwerkingsverband van de ILA, het International Development in Europe Committee (IDEC) en lid van de Federation of European Literacy Associations (FELA).


 

Leave a Reply