Samen ontwerpen

books-computer-done-d-isolated-35149090.jpg

Het is belangrijk dat onderwijs aandacht besteedt aan onlinegeletterdheid. Maar er is nog nauwelijks bruikbaar (les)materiaal. Leraren hebben hier veel behoefte aan. Dit blijkt onder meer in uit een  survey die ik heb uitgevoerd onder leraren Nederlands. We willen en moeten niet wachten tot de uitgevers en de SLO wakker is. Dat betekent: zelf materiaal ontwikkelen.

Een manier om dit voor elkaar te krijgen is het starten van een  ontwerpgroep onlinegeletterdheid, waarin leraren en lerarenopleiders / studenten Nederlands of andere vakken in Nederlands en Vlaanderen werken aan het ontwerpen van nieuw lesmateriaal en didactiek voor onlinegeletterdheid.  Binnenkort wordt er weer een oproep gedaan via deze blog. Ook zal ik bij teachups en educamps aanwezig zijn of die organiseren.
Mijn activiteiten rond onlinegeletterdheid worden in het blogbericht Onlinegeletterdheid is Hot, zoveel mogelijk up-to-date gehouden. Ook kan je je abonneren op de nieuwsbrief Onlinegeletterdheid, waarvoor je je hier kan opgeven.
Neem contact met mij op als u interesse heeft.

Comments are closed.