Digitale geletterdheid is populair en een buzzword

Digitale geletterdheid is populair en een buzzword

Anderhalf jaar geleden schreef ik over de terminologische verwarring die er is rondom digitale vaardigheden. Bij de start van mijn promotieonderzoek naar online tekstbegrip gebruikte ik nog de term digitale geletterdheid. Dat sloeg toen niet aan.
Maar tegenwoordig is deze term populair en wordt ten pas en onpas gebruikt. Veel aandacht hebben in elk geval het rapport van de NAW en een toespraak van Neeli Kroes gekregen. Dit heeft in elk geval als voordeel dat het onderwerp nu echt in beeld is. Zie het laatste nummer van Didactief, waar ik ook met 100 woorden aanwezig ben. Binnenkort schrijf ik een uitgebreidere beschouwing hierover.
didactief0313

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *