co-create: livebijeenkomst ontwerpgroep onlinegeletterdheid

co-create: livebijeenkomst ontwerpgroep onlinegeletterdheid

cocreateDeze post staat ook onder de tab Ontwerpgroep. Daar zullen vanaf nu de updates komen.
De eerste live bijeenkomst van de ontwerpgroep onlinegeletterdheid is op zaterdag 14 november 2015 tijdens de HSN Conferentie. Meer details volgen later. Ik stuur mail daarover aan de mensen die zich hebben aangemeld. Of laat je informeren via de Nieuwsbrief Onlinegeletterdheid met maandelijks informatie over onderzoek, de ontwerpgroep en lees-, kijk- en luistertips.
Het is belangrijk dat onderwijs aandacht besteedt aan onlinegeletterdheid. Maar er is nog nauwelijks bruikbaar (les)materiaal. Leraren hebben hier veel behoefte aan. Dit blijkt onder meer in uit een survey die ik heb uitgevoerd onder leraren Nederlands. We willen en moeten niet wachten tot de uitgevers en de SLO wakker is. Dat betekent: zelf materiaal ontwikkelen.
Daarom ben ik gestart met een ontwerpgroep onlinegeletterdheid, waarin leraren Nederlands en lerarenopleiders / studenten Nederlands uit Nederland en Vlaanderen gaan werken aan het ontwerpen van nieuw lesmateriaal en didactiek voor onlinegeletterdheid. We gaan ontwerpen, uitproberen en delen. Veel leraren hebben enthousiast gereageerd op het idee. De vragen kwamen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo in Nederland en Vlaanderen. We gaan samen bepalen hoe we het best kunnen samenwerken, online, live bijeenkomsten etc. Als je interesse hebt, geef dit dan aan via dit online formulier. Geef deze uitnodiging door aan zoveel mogelijk collega’s. Dank alvast. Het gaat mooi worden! Stel vragen als iets onduidelijk is.
Naast deze ontwikkelgroep ben ik in schooljaar 2015-16 met vier proefscholen bezig met ontwikkelen, uitvoeren en onderzoeken van lessen onlinegeletterdheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *