Nieuwsbrief Onlinegeletterdheid nr.6

Nieuwsbrief Onlinegeletterdheid nr.6

p025kdt4De inmiddels zesde nieuwsbrief Onlinegeletterdheid is verstuurd. Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

  1. Laatste ronde voor de vakantie en mogelijkheden volgend jaar
  2. Resultaten van een ontwikkeltraject met scholen in het afgelopen schooljaar: ontwerpen lesmateriaal, kiezen waar die lessen betekenisvol een plaats konden krijgen, geven van lessen, nieuwe testomgeving onlinegeletterdheid en onderzoeken wat de resultaten. Een van die scholen is het Piter Jelles !mpulse in Leeuwarden. Hier heeft Ymkje Visser, de kar getrokken binnen het vak Nederlands en ze heeft daarover een mooie scriptie geschreven. Hier de resultaten.
  3. Testomgeving. We hebben nu ervaring met de testomgeving voor onlinegeletterdheid: ORCA-NED. Deze testomgeving is, gebaseerd op een testomgeving uit Amerika, Online Reading Comprehension Asessment (ORCA), van Don Leu en collega’s. Wij hebben een Nederlandse versie gemaakt, die nog in een testfase is.  Hier meer informatie over deze testomgeving en hoe je mee kan doen.
  4. Onlinegeletterdheid en onderwijs2032 en de relatie met ons werk aan onlinegeletterdheid. Uitdagingen en kansen.
  5. Volgend jaar aan de slag

Deze en vorige nummers van de Nieuwsbrief Onlinegeletterdheid kan je lezen via de nieuwsbrief-pagina van deze site/ edublog. Veel leesplezier en laat wat van je horen. Prettige vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *