Ning in plaats van WIKI?

Ning in plaats van WIKI?

Ik wil voor de derde keer met leerlingen uit een 5 VWO klas gaan samenwerken met een klas in Goscivar, Macedonië. De eerste twee rondes hebben we gewerkt in een WIKI ( wikispaces). Dat beviel goed.

De docente daar, Anica, stelde voor een  Ning Netwerk te gebruiken. Het ziet er goed uit, maar ik weet niet of je daar goed kan samenwerken. Ik bedoel: kan je er bijvoorbeeld groepskamers maken waar een subgroep hun conceptspullen neerzet, zij presentaties laten zien, kan ik er instructies neerzetten, planningen maken etc. Daar maakte ik in de WIKI speciale pagina’s voor en die zette ik in de navigatiebalk. En dat wil ik graag weer. Kan dat? Is dat overzichtelijk in een Ning.

Dus: wie heeft ervaring met Ning en kan mij raden of ik met een klas 5 VWO kinderen deze omgeving zou moeten kiezen of blijven bij mijn vertrouwde WIKI.

7 thoughts on “Ning in plaats van WIKI?

 1. Hoewel ik jou niet kan helpen, wil ik je toch alle succes toewensen. Ik hoor Ning wel heel dikwijls opklinken … Zouden Wilfred Rubens of Willem Karssenberg of Pierre Gorissen of Karin Winters of Hans Mestrum of Edwin Mijnsbergen geen gedegen antwoord hebben op jouw vraag?

 2. Ik vind wiki’s vooral geschikt om samen aan teksten te werken. Deze functionaliteit mis ik eigenlijk als enige binnen Ning. Binnen Ning kun je subgroepen aanmaken. Die groepen hebben dan beperkte functionaliteiten ter beschikking (notitie aanmaken, rss, discussie, commentaar leveren). Binnen Ning kunnen leden notities aanmaken, blog posts, foto’s en video’s delen en ook -volgens mij sinds kort- applicaties op de eigen pagina integreren.

 3. Ik ben een echte ningadept en hoewel ik moet toegeven dat er enige beperkingen zijn, zeker binnen subgroepen, beschouw ik het als een tool die niet alleen laagdrempeliger is dan een wiki, maar ook prettiger werkt voor wat betreft multimedia.

  Ik gebruik het o.a. voor http://bibliotheek20.ning.com, http://www.betafactor.nl en als intern kennisplatform binnen de afdeling. Binnen die laatste delen we ook documenten en wat dies meer zij…

 4. Ik ben het eens met Edwin dat Ning zeer laagdrempelig is. Naar mijn ervaring is Ning perfect voor community building en uitwisselen van ideeën. Ning is bedoeld om een social network te creëren, niet een projectruimte
  Jeroen, jij hebt gedurende 2 jaar een zeer goed gestructureerd project uitgevoerd op een wiki. Het lijkt mij heel moeilijk om een dergelijk project uit te voeren op NIng. De accenten zullen verschuiven naar communicatie en discussie en het project zelf zal minder zichtbaar zijn.

 5. Dank jullie voor de reacties.
  Ik denk dat voor mijn projectgroep internationaal samenwerken nu de WIKI toch het meest geëigend is. Daar zal ik dus weer aan gaan werken.
  Ga zelf wel NING uitproberen om het in de vingers te krijgen.

 6. Als je een echte wiki wil uitbouwen kun je dat het best doen op http://grou.ps

  Grou.ps is ook een social networking tool maar wel met het voordeel dat je daar een echte serieuze wiki kan maken waar andere leden aan mee kunnen werken. Je kunt alle onderdelen op de pagina verslepen en daaar plaatsen waar je het hebben wil.

  Grou.ps is nog wel wat buggy maar je kan er leuke dingen mee doen. Met NING kun je wel wat verder dan grou.ps voor wat betreft het stylen van je pagina en de subgroepen op grou.ps zijn ook niet geweldig maar die kun je weglaten als je dat wil.

  Als je echt een serieuze wiki wil dan kun je grou.ps overwegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *