blinde leerling

blinde leerling

Ik heb in een 5 VWO klas een leering die nu vrijwel blind is. Een paar jaar geleden heeft hij een ziekte gekregen en zijn gezichtsvermogen binnen korte tijd verloren.

Hij werk nu wel met de Daisy-speler en hij kan zijn emailberichten beluisteren. Maar er moet toch nog veel meer mogelijk zijn. Ik heb Podcasts overwogen, maar dat vraagt heel veel tijd om dat allemaal te beluisteren.

Wie heeft ervaring met of ideeën over ICT toepassingen waarmee ik zijn leren zou kunnen vergemakkelijken?

8 thoughts on “blinde leerling

  1. dank je Fons,
    ik denk dat het voor de leerling een probleem is, want die ploegt verder op een oude Windows laptop. maar misschien overweegt hij een nieuwe aanschaf 😉

  2. Kijk ook eens op speciaalonderwijs.kennisnet.nl of op het weblog er van specialonderwijs.wordpress.com. Op beide sites kan je veel info vinden mbt tot onderwijs en handicaps.

  3. Beste Jeroen, Al 200 jaar is Visio bezig met het begeleiden van blinde en slechtziende mensen. Voor zover ik weet begeleiden ze ook mensen individueel, naast de speciale scholen die ze beheren.
    Kijk eens op visio.ORG.

  4. Je moet echt bij Visio zijn zoals Bernard schreef. Mijn “schoondochter” van 24 is ook bijna blind en wordt daar zeer intensief, deels zelfs intern, getraind om te leren en werken vrijwel zonder zicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *