Wikimediaconferentie 2008: een reflectie

Wikimediaconferentie 2008: een reflectie

Op 1 november was de Wikimediaconferentie. Daar heb ik al eerder over geschreven.

Van de mij bekende edubloggers was Gerard Dummer ook aanwezig Hij hield een interessante presentatie over WikiKids. Hij heeft ook een fotoimpressie Wikimedia 2008 op zijn edublog gezet. Op een van de foto’s sta ik ook. Dus het is bewezen dat ik er was 😉

Ik had een langere presentatie van 45 minuten. Ik was van plan om te laten zien wat ik op het VO met wiki’s in het onderwijs doe , bijvoorbeeld (1) werken met een klas met een school in het buitenland, (2) als gereedschap voor leerlingen om samen aan een profielwerkstuk te werken, (3) als gereedschap om docenten te laten samenwerken en (4) ook wat te vertellen over een samenwerkingsproject met een andere school in Almere en het onderzoek dat ik heb gedaan op dat gebied.

Bij het vertellen over het onderzoek heb ik iets teveel nadruk gelegd op de problemen die onderzoek naar het effect van werken met WIKI’s met zich meebrengt.  Direct kwamen er slimmertjes en al dan niet competente hulpverlenertjes aan het woord, waardoor dit aspect teveel de overhand ging nemen. Zelfs na de presentaties kwamen mensen op mij af die hun slimme oplossingen aan kwamen bieden. 

Ik hoop dat in elk geval is overgekomen dat je heel veel verschillende dingen kan doen met wiki’s in het VO, dat het leuk is en motiverend, maar ook niet makkelijk voor de gewone docent.

Maar of dat ook is overgekomen vraag ik op het  edublogdiner  op 10 november aan Gerard.

One thought on “Wikimediaconferentie 2008: een reflectie

  1. Dat kan iedereen overkomen toch? Het valt ook niet mee om een presentatie te houden voor een zaal met behulpzame wijsneuzen. Mij valt vaak op dat het m.n. als het gaat over ICT-zaken voor het onderwijs het erg moeilijk is de beginsituatie van je publiek goed in te schatten en daar je presentatie op af te stemmen. Je zit al snel veel te hoog, of in andere gevallen veel te laag.
    Was het leuk gisteren tijdens het edubloggersetentje? Ik zag op een foto bij Pierre Gorissen dat je aan tafel zat met een collega van mij. Big brother and sister are watching you ;-P
    Jammer dat ik er niet bij kon zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *